2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Facebook azt ígéri, hogy a politikusoknak is megtiltja a gyűlöletbeszédet

2021. június 04. 08:58, utolsó frissítés: 08:58

A Washington Post értesülései szerint a Facebook péntektől nem ad felmentést a politikusoknak a gyűlöletbeszédet tiltó szabályai alól. A lap értékelése szerint ez komoly fordulat a cég történetében, amit az elmúlt öt évben számos bírálat ért a hatalmasokkal szembeni engedékenysége miatt - írja a 444.hu.


A Facebook Donald Trump 2016-os megválasztása óta a politikusok megnyilvánulásai esetén mérlegelés tárgyává tette a gyűlöletbeszéd tilalmát, annak függvényében, hogy mennyire ítélte hírértékűnek az uszító nyilatkozatot.

A Post értesülései szerint azonban péntektől a hírérték követelményétől megszabadulnak, vagyis a politikusokra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, mint az összes többi felhasználóra.

Mármint az esetek többségében, mert a Post tudomása szerint a hírértéknek a jövőben is lesz némi szerepe a döntésben, csak az eddigi gyakorlattal szemben nyilvánosan jelezni is fogják, ha egy amúgy gyűlölködő posztot ezért nem törölnek, és a hírérték nem ad automatikus felmentést a gyűlöletbeszéd tilalma alól. (444.hu, hírszerk.)

Fotó: Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Forrás: Fb

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS