2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hiába posztolta bőszen képeit, videóit - lekapcsolták, mert nem lett sikeres Donald Trump blogja

2021. június 03. 06:58, utolsó frissítés: 06:58

Miután kiderült, hogy nem tolonganak az olvasók a volt amerikai elnök személyes blogján, hogy bejegyzéseit naponta olvassák, eldöntötték, kár a gőzért, beszüntetik a felületet. A megszűnésről Donald Trump szóvivője tájékoztatta a sajtót szerdán. A volt elnök ezen a felületen hozta nyilvánosságra közleményeit, miután a nagyobb közösségi oldalak letiltották őt a platformjaikról. A Donald J. Trump íróasztaláról című oldalt el is távolították Trump hivatalos honlapjáról.


Jason Miller
, az egykori elnök közeli munkatársa és bizalmasa, a Fehér Ház volt belpolitikai tanácsadója a CNBC amerikai hírcsatornának nyilatkozott arról, hogy miért döntöttek így: nem tervezik a blog újraindítását. Hangsúlyozta, a felület csak kiegészítője volt a szélesebb körű erőfeszítéseiknek. a tanácsadó azt is sejttette, hogy a blog megszüntetése annak előfutára, hogy Trump újra meg fog jelenni a közösségi médiában, de erről nem árult el többet.

A Facebook és a Twitter azután tiltotta le Trump fiókját, hogy az akkori elnök hívei megostromolták az amerikai törvényhozás épületét január 6-án. A Capitoliumban a szenátus éppen az akkor még elnökjelölt, demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr.

Trump sohasem ismerte el vereségét, és azt terjesztette közösségi oldalain, hogy az elnökválasztást elcsalták.

Trump blogja csupán egy hónapig működött, és eredetileg új kommunikációs felületként hirdették, de végül képtelennek bizonyult arra, hogy felvegye a versenyt a közösségi oldalakkal. Miller is beismerte, hogy bár a blogon könnyedén hozzá lehetett férni Trump közleményeihez, nem új közösségi platform volt. Trump Facebook- és Twitter-oldalát letiltásakor emberek tízmilliói követték, míg blogját ennek a tömegnek csak töredéke kereste fel az indítás utáni első héten.

Trump nem zárta ki, hogy 2024-ben újra indul az elnöki tisztségért, január 20-i leköszönése óta azonban mindössze néhányszor szerepelt a nyilvánosság előtt, és kizárólag a vele rokonszenvező médiának adott interjút. A The New York Times című napilap egyik munkatársa ugyanakkor a héten egy Twitteren zajló beszélgetésben arról számolt be, hogy Trump az utóbbi napokban több munkatársával közölte: a nyáron, várhatóan augusztusig, "ismét beiktatják (őt) az elnöki hivatalba".

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS