2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Liverpoolban többezres, maszk nélküli csápolással kísérleteznék ki: lehet-e már bulizni?! (VIDEÓ)

2021. május 01. 15:35, utolsó frissítés: 16:48

Amíg a majális alkalmával Románia egyelőre csak álmodozik arról, hogy egyszer majd a miccssütésnél és a flekkenezésnél nagyobb élményben is lesz része, addig a britek elsőre őrültnek tűnő, de tudományosan nagyon is hasznos projektbe fogtak.


Akik már a barcelonai 5000-es kísérleti koncert után is irigykedtek, Emil Boc kolozsvári polgármesterhez hasonlóan, amelynek járványtani eredményeiről itt írtunk, azoknak ezek a képsorok megrázóak lehetnek.

Viszont a hír igaz, Liverpool a hétvégén országos kísérleti tereppé vált! A brit hatóságok ugyanis a városban tesztelik, hogy biztonságosan újranyithatóak-e bulizóhelyek. A pénteken kezdődött kétnapos bulikra pedig nem kellett lasszóval fogni az embereket, több ezren mentek el rájuk.

A szívfájdító felvételek itt nézhetőek meg:Az egyik raktárban berendezett bulizóhelyen 6 000 partizót engedtek be. A résztvevők csak érvényes negatív Covid-teszttel léphettek be, viszont a rendezvényen már nem kellett maszkot hordaniuk és nem kötelező a távolságtartás sem.

Hasonló szabályok érvényesek az egyik liverpooli koncertteremben is, ahol két nap alatt tucatnyi együttes lép fel.

Aki viszont a hír hallatán repülőjegyet keres épp, annak szólunk, hogy a bulikon sajnos csak a Liverpoolban (és a város közvetlen közelében lévő településen élők) vehetnek részt.

A brit statisztikák szerint az éjszakai szórakozóhelyek sínylették meg a legjobban a már több mint egy éve tartó koronavírus-járványt és az azzal kapcsolatos korlátozásokat. Míg a bárok és kocsmák az alkalmazottak 32, illetve 25 százalékát bocsátották el, a klubok esetében ez az arány 51 százalékos volt. Ha a kísérlet jól sikerül – azaz nem szabadul el a járvány – akkor június 15-én valamennyi távolságtartási korlátozást megszüntetnek a szigetországban – írja a HVG.

Nagy-Britanniában eddig 32 millió felnőtt kapott legalább egy adagnyi oltást, a tervek szerint a maradék 21 millió 18 éven felülit is beoltják július végéig. (BBC/HVG/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS