2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az amerikai külügyminiszter Ukrajnába látogat, hogy a helyszínen tájékozódjék az ukrán-orosz feszültségről

2021. április 30. 08:55, utolsó frissítés: 08:55

Ukrajnába látogat a jövő héten Anthony Blinken amerikai külügyminiszter – jelentette a CBS News hírtelevízió. A CBS News híradása szerint Blinken abban az interjúban erősítette meg, hogy Kijevbe utazik, amelynek egésze vasárnap a 60 minutes című műsorban kerül adásba.


„Oroszország nagyobb erőket vont össze a határnál, mint 2014-ben, amikor ténylegesen megtámadta Ukrajnát” – mondta a CBS News által közölt interjúrészletben Blinken.


Oroszország a NATO „fenyegető” tevékenységére hivatkozva hajtott végre hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, majd a csapatok visszavonását rendelte el. „Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy döntés született a csapatok egy részének visszavonásáról, és bizonyos erők tényleg elkezdtek visszahúzódni. Nem mondhatom, hogy ismernénk Putyin elnök szándékait. Több dolgot is tehet vagy dönthet úgy, hogy nem tesz” – fogalmazott Blinken a beszélgetésben.

Az orosz csapatösszevonás miatt ismét kiéleződött a feszültség Oroszország, Ukrajna és Kijev nyugati partnerei között. (MTI)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS