2024. február 29. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már Észak-Olaszországban is felfedezték a koronavírus indiai mutációját

2021. április 27. 07:40, utolsó frissítés: 07:41

Történelmi napnak nevezte a járványügyi korlátozások enyhítésének első lépését, beleértve a bárok és éttermek teraszainak megnyitását hétfőn Luca Zaia, Veneto tartomány elnöke, aki azonban azt is közölte, hogy az északkelet-olaszországi régióban is azonosították az új típusú koronavírus indiai variánsát – írja az MTI.


Zaia szerint a „járvány meg nem ért véget”, ezért kiemelt figyelmet kért a régióban élőktől. Bejelentette, hogy júniusra be akarják fejezni a hatvanas éveikben járók oltását, és addigra már az ötvenesek nagy részét is vakcinázni akarják.Közölte, hogy Bassano del Grappa városában azonosították az indiai vírusmutációt: egy indiai származású apáról és lányáról van szó.

Az ősz óta tartó korlátozások oldásának első napján újranyíltak a vendéglátóhelyek teraszai Olaszországban. A több mint 350 ezer bár, kávéház, étterem, fagylaltozó közül 140 ezer kezdte meg újra a működését azokban a tartományokban, ahol enyhítették a korlátozásokat. A Coldiretti termelői szervezet adatai szerint tavaly 42 százalékkal esett vissza az olaszországi vendéglátás forgalma, több mint egymillió tonna élelmiszert dobtak ki a konyhákról a gyakran hirtelen elrendelt járványügyi zárás miatt.

Az olaszok 21 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni oltás első dózisát. A gócpontként ismert, tízmilliós Lombardia tartomány bejelentette, hogy nem használja tovább az AstraZeneca-vakcinát, kivéve azok esetében, akiknek még ebből az oltóanyagból második adagot is kapniuk kell.

Fotó: https://www.gettyimages.com/search/photographer?family=editorial&photographer=Stefano+Mazzola%2FAwakening/Getty Images

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS