2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az indiai egészségügyi rendszer összeroppanni látszik a járvány miatt, napi több mint 300 ezer esetet jelentenek

2021. április 24. 11:17, utolsó frissítés: 11:17

Indiában összeroppanni látszik az egészségügyi rendszer a Sars-Cov-2 vírusjárvány miatt. Április óta mintegy 4 millió új esetet jegyeztek, a legtöbb a „kétszeresen mutálódott” vírus és a nyilvános tömegrendezvények – például a Kumbh Mela vallási ünnepség – megszervezései fokoztak, amelyek még mindig megtarthatóak. A kórházak teljesen telítődtek, országos oxigénválság lépett fel, a krematóriumok pedig alig győzik a Covid-19-ben elhunytak holttesteit elégetni – írja a Digi24.


Indiában pénteket több mint 332 ezer új esetet regisztráltak – immár második napja volt 300 ezer felett az esetszám – és több mint kétezer újabb elhalálozás történt. A BBC beszámolója szerint az egészségügyi rendszer összeroppanóban van, súlyos ágyhiány és oxigénhiány van az országban, amelyek nélkül egyszerűen képtelenek segíteni a súlyosabb Covid-19 betegségben szenvedő embereken.

A családok igyekeznek családtagjaikat és szeretteiket otthon ápolni, miközben a krematóriumok tömegesen égetik az elhunytak holttesteit.

Danish Siddiqui fotós képei a Reuters számára a krematóriumok működéséről:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Danish Siddiqui (@danishpix) által megosztott bejegyzésA sajtó beszámolói szerint Maharashtra tartomány a leginkább érintett a válságban. A térségből csütörtökön jelentettek egy intenzív terápiás osztályon történt tűzvészt, amely katasztrófának 13 halálos áldozata volt, illetve a térség egy másik kórházában 22 beteg halt meg a miatt, mert elfogyott az oxigén. Indiában április elején, és márciusban is volt kórháztűz, amelynek 11 halálos áldozata volt.

A szakértők a járványkrízis okát egy kétszer mutálódott virusvariáns terjedésének, és a milliós részvétellel megtartott vallási tömegrendezvényekkel magyarázzák. A szakértők felhívják a figyelmet, hogy a fertőzöttek robbanásszerű megnövekedését, várhatóan tömeges elhalálozás fogja követni. (Digi24, BBC)

Nyitókép: Ministry of Health and Family Welfare, Government of India - Facebook-oldal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS