2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tízezrek vonultak utcára Navalnijért Oroszországban, sok tüntetőt vettek őrizetbe

2021. április 22. 08:45, utolsó frissítés: 08:45

A hatósági tilalom ellenére tüntetések voltak szerda este számos orosz városban, köztük Moszkvában és Szentpéterváron Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikus szabadon bocsátása mellett.


A belügyminisztérium szerint a moszkvai megmozduláson mintegy hatezren, a szentpétervárin négy és fél ezren, további 29 városban pedig 14,5 ezren vettek részt. A szervezők ezzel szemben azt állították, hogy az orosz fővárosban 60 ezren gyűltek össze.

Az Eho Moszkvi rádió beszámolója szerint Moszkvában a tüntetők késő este több oszlopra szakadva, gyakorlatilag háborítatlanul vonultak a városban, miközben a rohamrendőrség a Kreml és több kulcsépület, így a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházának környékét lezárta. Szentpéterváron ezzel szemben tömeges őrizetbe vételek voltak.Az OVD-Info civil szervezet szerint Oroszországban kb. 1500 embert vettek őrizetbe. A Meduza információi szerint a tömeg oszlatásakor a szentpétervári rendőrök sokkolót is használtak.

Navalnij sajtótitkárát, Kira Jarmist tíznapi előzetes letartóztatásra ítélték nem engedélyezett tüntetés szervezése címén. (MTI, euronews.com, telex.hu)

Fotó: Képernyőmentés a Euronews videójából

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS