2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Derek Chauvint a George Floyd-ügyben

2021. április 21. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

Derek Chauvin bűnös azokban a vádpontokban, melyek szerint megölte George Floydot, amikor a nyakára térdelt egy minneapolisi utcán tavaly májusban, a járőrautó mellett.


Összesen három vádpont volt, ezek közül mindháromban bűnös Chauvin. 40, 25 és 10 évet kaphat ezekért, a büntetések összeadódnak. Az viszont csak két hónap múlva derül ki, hogy a bíró pontosan hány év börtönbüntetést határoz meg - írja részletes beszámolójában a telex.hu.

A bíróság épülete előtt több százan gyűltek össze a bejelentésre várva. Az ítélet után a bíróság épülete előtt a tömeg többek között azt skandálta, hogy „igazságot szolgáltattak” és „Black Lives Matter”.

Több amerikai városban is rendőri készültséggel vártak az ítélethozatalra és -hirdetésre.

Az esküdtszék döntésének bejelentése után George Floyd barátnője azt mondta a bíróság előtt, hogy „ez nagy nap az egész világnak.” Floyd családja ügyvédjükön keresztül azt írta, hogy az ítélet igazságot szolgáltat a családnak és a minneapolisi közösségnek, de túlmutat ezen, és az egész Egyesült Államok és a világ számára is jelentősége van. Szerintük ez az ügy fordulópont Amerika történetében, és olyan világos üzenetet küld az igazságszolgáltatásban szolgálók elszámolthatóságáról, amit reményeik szerint minden városban és államban meghallanak. (telex.hu, hírszerk.)

Fotó: Twitter/ Matt Beckman

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS