2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Izraelben feloldották a szabadtéri kötelező maszkviselést

2021. április 18. 12:32, utolsó frissítés: 12:40

A közel-keleti ország lakosai vasárnaptól már nem kötelesek szabadtéren maszkot viselni, mivel az adatok szerint az ország túl van a járvány nehezén – írja az Agerpres.


Az iskolákat is megnyitják, ezentúl nem csak csoportonként, hanem teljes létszámban várják vissza a tanulókat, akik azért még kötelesek egy ideig a tantermekben hordani a maszkot.

A maszkviselés továbbra is érvényes ugyanakkor minden olyan állampolgárnak, akik valamilyen zárt helyiségben tartózkodnak, és nem a családtagjaival. De várhatóan ezt a rendelkezést is hamarosan feloldják, mivel az új fertőzések száma jelentős mértékben csökkent az elmúlt időszakban.

Az oltási kampány igen sikeres volt az országban, a körülbelül 9 millió lakosból 5,3 millióan megkapták a Pfizer-BionTech védőoltásának legalább az első dózisát, közel 5 millióan túl vannak az emlékeztető oltáson is.

A szakértők ugyanakkor hangsúlyozták: Izraelben még nem érték el a nyájimmunitást, hiszen jelenleg apró fennakadások vannak az oltási kampányban, mivel körülbelül 1 millió 16 éven felüli fiatalt még nem oltottak be. (Agerpres)

Nyitóképünk illusztráció.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS