2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Négy nap múlva már lehet vakációzni Görögországban!

2021. április 12. 18:34, utolsó frissítés: 18:34

Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt - jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.


Elmondása szerint a nap folyamán beszélt Görögország bukaresti nagykövetével, aki elmondta, hogy április 16-án országa megnyitja határait a turisták előtt, de természetesen néhány feltételhez köti az állam területére való belépést.

A romániai turistáknak indulás előtt ki kell tölteniük az úgynevezett utaskereső formanyomtatványt (Passenger Locator Form), illetve negatív PCR-teszttel vagy oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük. "De további információkat várunk még a görög hatóságoktól" - tette hozzá Claudiu Năsui az Antena 3 műsorában.

Ami a Romániába való visszatérést illeti, Năsui kifejtette, hogy amennyiben a visszatérés időpontjában Görögország nem szerepel a sárga övezetbe tartozó államok listáján, a román állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk.

Ha visszatéréskor Görögország szerepel a listán a turisztikai miniszter szerint, az állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk, ha:
1. be vannak oltva,
2. orvosi igazolással rendelkeznek
3. vagy antigén teszttel bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 90 nap során átestek a koronavírus-fertőzésen

Az április 3-án frissített magas járványügyi kockázatot jelentő országok listája itt nézhető meg.

Aki pedig a hazai vakációzást tervezi, annak itt írtunk arról, hogy lehet menni tengerpartra május elsején, de a klubok egyelőre nem nyithatnak Romániában.

(agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS