2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Németország után Hollandiában is felfüggesztik a 60 év alattiak AstraZenecával történő oltását

2021. április 03. 20:16, utolsó frissítés: 20:25

Több német tartomány után Hollandiában is újra felfüggesztik az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának használatát a 60 éven aluliak körében – írta az NL Times nyomán a hvg.hu. A döntés oka az, hogy öt nőnél is vérrög képződés történt az oltás után. A Reuters pedig arról írt, hogy egy ember meghalt nem sokkal az oltás után.


A holland egészségügyi miniszter, Hugo de Jongeamid azt közölte: legalább jövő szerdáig várnak, az Európai Gyógyszerügynökség akkorra végezhet a vizsgálataival, amelyekkel megpróbálják kideríteni, van-e összefüggés az oltás és a vérrögképződés között.

Kedden, a lehetséges mellékhatásokról szóló új adatok miatt felfüggesztették az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltások beadását Berlinben a 60 alattiaknál – jelentette be a tartományi rangú német főváros kormányának egészségügyért felelő tagja. Elrendelték a felfüggesztést Brandenburg tartományban és Münchenben is, Angela Merkel kancellár pedig összehívta a tartományi kormányfőket, hogy megtárgyalják az ügyet.

Dilek Kalayci berlini egészségügyi szenátor elmondta, a 60 éven aluliaknak kiadott oltási időpontokat mind lemondják, és azt is majd csak később döntik el, hogy mi legyen azokkal, akik már kaptak egy adagot az AstraZeneca készítményéből. (hvg.hu)

Illusztráció: MTI/Vasvári Tamás

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS