2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kigyulladt Indonézia egyik legnagyobb olajfinomítója, 950 személyt evakuáltak

2021. március 29. 09:33, utolsó frissítés: 12:33

Legalább 5 ember megsérült és 950-et evakuálni kellett, miután hétfő éjszaka kigyulladt Indonézia egyik legnagyobb, 340 hektár nagyságú olajfinomítója – közölte a BBC.
Hétfő reggelre sem sikerült eloltani a tüzet, amely a balongani olajfinomítóban keletkezett, helyi idő szerint éjfél után 45 perccel. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Eddig 5 embert szállítottak kórházba égési sérülésekkel, 15 ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérültek nem a finomító dolgozói, hanem olyan lakosok, akik a finomító közelében autóztak, amikor az kigyulladt. „Először erős üzemanya szagot éreztünk, olyan erőset, hogy fájt az orrom, miközben villámcsapásokat hallottunk” - mondta egyik közeli lakos a Metro TV helyi hírügynökségnek.

Az 1994 óta működő balongani olajfinomító Indonézia egyik legnagyobb és legfontosabb ilyen létesítménye, üzemanyagot és petrolkémiai anyagokat juttatnak innen a fővárosba, a 200 kilométerrel nyugatra fekvő Jakartába. A Pertamina azt közölte, hogy a robbanás és a tűz miatt leállították a finomítót, de az üzemanyag-szállítás a baleset ellenére is zavartalanul folyik.

A cég a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a tűz nem károsította a finomító feldolgozási képességeit, és azt remélik, a következő öt napban normalizálódik a helyzet. A tűz a finomító tartályainál keletkezett, a feldolgozóüzemet nem károsította – mondta a Reutersnek Nicke Widyawati, a Pertamina vezérigazgatója. (bbc)

Nyitókép: eastwestcenter.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS