2021. április 14. szerdaTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több mint 300 diáklányt raboltak el Nigériában

2021. február 26. 19:02, utolsó frissítés: 19:02

Több mint háromszáz iskolás lányt raboltak el ismeretlen fegyveresek péntekre virradóra egy bentlakásos nigériai iskolából – közölték a helyi internetes portálok, írja az MTI nyomán a Telex.hu. Az iskola tanáraira és az elrabolt gyerekek szüleire hivatkozva adtak hírt erről, de a helyi hatóságok is megerősítették ezt.


Az eset az északnyugat-nigériai Zamfara államban történt, Jangebe városában. Az emberrablók éjfél után egy órával érkeztek az iskolához terepjárókkal és motorkerékpárokkal, és a biztonsági szolgálat egyenruhája volt rajtuk. Nyugati hírügynökségek is hírt adtak a gyerekrablásról, de nem közölték, hogy a fegyveresek hány iskolást raboltak el.

Az afrikai országban egyre gyakoribb az iskolás gyerekek elrablása, decemberben például 350 iskolás fiút rabolt el a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet. A dzsihadista Boko Haram célja egy iszlám állam létrehozása a 190 milliós, felerészt keresztény Nigéria északi részén, ahol többségében muszlimok élnek. 2014-ben a terrorszervezet 270 iskolás lányt hurcolt el az északkeleti Chibok városból. Közülük mintegy százan továbbra sem kerültek elő, vagy fogságban vannak, vagy valószínűleg megölték őket; a többieket a hadsereg szabadította ki, illetve a nigériai kormány és a Boko Haram közti tárgyalások eredményeképpen kerültek vissza családjukhoz, írja a Hotnews. (telex.hu, hotnews.ro)

Kiemelt kép: Adeboro Odunlami képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS