2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gulácsi Péter felhívására az USR EP-képviselője is kiállt a család az család mozgalom mellett

2021. február 25. 09:35, utolsó frissítés: 10:27

„A szerelem az szerelem, és mindannyiunknak joga van hozzá” – írta Twitterén Nicu Ștefănuță, a kormánypárti Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) európai parlamenti képviselője.
Az EP-képviselő azon kívül, hogy kiállásával egy magyarországi kezdeményezéshez csatlakozott és három nyelven, köztük magyarul is megírta, hogy a család az család, mindezt azzal fejelte meg, hogy elárulta azt is, hogy Gulácsi Péter példáját követi, az ő felhívására reagált ezáltal.

Ami már csak azért is érdekes, mert a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusáról van szó, aki kedden a Facebook-oldalán állt ki az egyenjogúság mellett, ezzel pedig hatalmas komment cunámit indított el a közösségi médiában, de még a nemzetközi sajtóban is.

A család az család - ez nem is lehet kérdés!

Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a...

Közzétette: Péter Gulácsi – 2021. február 23., kedd


Németországban például a Spiegel is beszámolt a posztról, cikkét a „Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a homoszexuálisok egyenlő jogaiért kampányol” címmel közölte. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint pedig ez úgy is értelmezhető, hogy „Gulácsi bírálja hazája politikáját, amiért számos negatív reakciót kap”, Magyarország ugyanis tiltja, hogy homoszexuális párok gyermekeket fogadjanak örökbe.

A kampányban, amely az acsaladazcsalad.hu oldalon indult, szülők illetve szakértők (családterapeuta, pszichológus, bölcsődei nevelő, stb.) válaszolnak meg névtelenül, interneten feltett, gyakran gyűlölködő kérdéseket. Ezzel beszélgetést szeretnének indítani a társadalomban a családokról és egyben el akarják oszlatni a szivárványcsaládokkal kapcsolatos leggyakoribb félreértéseket. A kampányt időzítése kapcsolódik az elmúlt hónapok eseményeihez, amelyek aggodalommal töltötték el a magyarországi szivárványcsaládokat.A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a gyerekek számára nem a szüleik neme fontos, hanem az, hogy szeressék egymást, valamint, hogy szeretet, odafigyelés és gondoskodás vegye körül őket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS