2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kevesebb lehet ezután a politikai tartalom a Facebookon

2021. január 28. 11:22, utolsó frissítés: 12:38

A Facebook a jövőben nem ajánlja fel a civil szervezetek és politikai mozgalmak oldalait/csoportjait csatlakozásra a felhasználóinak, jelentette be szerdán Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és igazgatója. Elmondta, hogy mérlegelik a politikai hírtaralom mennyiségének a csökkentését is az emberek hírfolyamában.


A döntés közvetlen hátterében a Capitolium elleni január 6-i támadás volt. A cég akkor az Egyesült Államokban már bevezette ezt az intézkedést, amit azt mondta, hogy az világra ki fog terjeszteni.

Zuckerberg a cég egyedéves eredményeinek bemutatásakor úgy értékelte, hogy ez az intézkedés annak a munkának a folytatása, amelyet már egy ideje végeznek annak érdekében, hogy a társadalmi viták kevésbé legyenek hevesek, megosztók és durvák.

Kijelentette, hogy továbbra is lehetővé teszik az emberek számára, hogy belépjenek a különböző politikai csoportokba, és ott vitázzanak, ha akarnak. Szerinte ezek a csoportok fontosok lehetnek a helyi mozgalmak megszervezésében, esetleg szembesülhetnek ott más nézőpontú emberekkel. Az oldal igazgatója szerint az egyik legfontosabb felhasználói visszajelzés az volt számukra, hogy az emberek nem szeretnék, hogy a politikai harcok jelentsék a facebookozást.

Zuckerberg elmondása szerint 2,6 milliárd ember használja jelenleg a Facebookot.(bcnews.com/telex.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS