2021. február 28. vasárnapElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Negatív teszt kell a beutazáshoz Franciaországba és az USÁ-ba

2021. január 23. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

Január 24-e éjféltől csak azok az európai polgárok léphetnek be Franciaország területére, akik 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.


A román külügyminisztérium pénteki közleménye szerint kizárólag a határmenti és a teherforgalom képez kivételt a tesztfelmutatási kötelezettség alól.

A francia hatóságok a későbbiekben részletes információkat közölnek a bejelentett új korlátozásokról - áll még a közleményben.

Negatív, 72 órásnál nem régebbi SARS-CoV-2 tesztet kell bemutatnia minden olyan személynek, aki légi úton érkezik az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a román külügyminisztérium.

Az intézkedés 2021. január 26-n lép érvénybe.

A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint minden olyan személynek, aki légi úton érkezik az Amerikai Egyesült Államokba, a fedélzetre lépés előtt negatív koronavírustesztet kell felmutatnia, amelyet az Amerikai Egyesült Államokba történő megérkezés előtt maximum 72 órával (3 nappal) végeztek. Az amerikai hatóságok mind a molekuláris, mind pedig az antigén tesztet elfogadják.

Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) által közzétett információk szerint a légi úton országba érkező személyeknek 72 órásnál frissebb koronavírustesztet kell felmutatniuk, vagy olyan dokumentumot, amely azt igazolja, hogy az illető már átesett a COVID-19-en, és gyógyultnak nyilvánították. A dokumentumokat kinyomtatott formában kell bemutatni a fedélzetre lépés előtt. Ha ez nem történik meg, a légitársaságok képviselői nem engedélyezik az illető felszállását a járműre.

Az intézkedés minden 2 évesnél idősebb személyre érvényes, beleértve az amerikai állampolgárokat, állandó lakosokat és átutazókat is.

Ugyanakkor az USA szövetségi hatóságai javasolják, hogy az országba beutazó személyek az érkezés után 3-5 nap elteltével végeztessenek tesztet, és a megérkezés után 7 napig maradjanak elkülönülésben a lakóhelyükön.

A román külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok vízummal utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba.

A külügyi tárca ugyanakkor azt tanácsolja az utazni tervező személyeknek, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériumának honlapján (www.travel.state.gov) tájékozódjanak az aktuális korlátozásokról. A járatot üzemeltető légitársaság szintén tájékoztatást nyújt a legfrissebb intézkedésekről.(agerpres)

Nyitókép: Alicia Steels/unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS