2021. február 28. vasárnapElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatalmas robbanás történt Madridban

2021. január 20. 17:28, utolsó frissítés: 17:56

Erős robbanás rázta meg Madridot, az El País azt írta, hogy délután 15 óra körül a város központjában található Toledo utcában egy épület felső három emelete romba dőlt.


Fotó: Pedro Alvarez/Getty Images News/© Getty ImagesFotó: Pedro Alvarez/Getty Images News/© Getty Images


A robbanás oka egyelőre ismeretlen, a Reuters által idézett spanyol lap szerint gázrobbanás lehetett, hivatalos közlés azonban még nem érkezett. A spanyol közszolgálati tévé szerint többen megsérültek, és több spanyol lap szerint áldozatai is vannak a robbanásnak.

Legkevesebb két halálos áldozata és több sérültje van a robbanásnak – közölte a José Luis Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak. A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a rendőrség megkezdte a környék evakuálását, a többi között egy idősek otthonából menekítették ki az embereket.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található. A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben a sebesültek ellátására, tájékoztatásuk szerint eddig hat könnyű és egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.
A robbanás után készült képek és videók alapján a belvárosi utcát teljesen ellepte a por és a törmelék. A helyi tűzoltók 11 egységgel vonultak ki a helyszínre, ahol a közelben templom és iskola is található.

(reuters/telex.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS