2021. február 28. vasárnapElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nyolc hónapos magzat koronavírussal fertőződött meg az anyaméhen belül

2021. január 19. 18:36, utolsó frissítés: 18:36

Bulgáriában kimutatták a koronavírus átterjedését egy terhes nő és magzata között. A hírt kedden közölte Ilijan Trajanov, Pazardzsik városi kórháza szülészeti-ginekológiai osztályának vezetője.


Az anya megfertőződése a koronavírussal, a magzat kórképe (a terhesség alatti növekedés-visszamaradása, illetve a magzatvíz csökkenése volt megfigyelhető), valamint az újszülött kislány szervezetében laborvizsgálatok során kimutatott antitestek, megerősítik az orvosok következtetését, hogy a gyermek a méhen belül fertőződött meg.

A szakemberek beszámoltak arról, hogy a 28 éves anya a terhesség nyolcadik hónapjában fertőződött meg koronavírussal a múlt év végén. Köhögés mellett láz tünetei jelentkeztek nála. A magzat növekedés-visszamaradása miatt császármetszést kellett végrehajtani a természetes szülés várt időpontja előtt két héttel.

Az orvos elmondása szerint a kislány 2,75 kilogrammal és 46 centiméterrel jött világra. Hozzátette, hogy jelenleg mind az anya, mind gyermeke otthon van, jól vannak, a következő napokban a kislányon még további laborvizsgálatokat végeznek el antitestek kimutatására.

Koronavírus-fertőzésről szóló tudományos publikációkban a magzat méhen belüli közvetlen megfertőződésének esetét eddig még nem igazolták. (MTI/hírszerk.)

Alexander Krivitskiy fotója a Pexels oldaláról

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS