2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tom Hanks lesz a Joe Biden beiktatását közvetítő televíziós műsor házigazdája

2021. január 13. 18:12, utolsó frissítés: 18:48

Celebrating America címmel külön televíziós műsorban közvetítik majd Joe Biden megválasztott amerikai elnök, és Kamala Harris alelnök január 20-i ünnepélyes beiktatását; a műsor házigazdája a Deadline információi szerint a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks lesz.


Tom Hanks, Fotó: Michal Tran, © Getty ImagesTom Hanks, Fotó: Michal Tran, © Getty Images


A filmes portál nyomán a hvg.hu azt írja, hogy a műsorban Hanksen kívül egy sor amerikai celeb, zenész és énekes is feltűnik majd, köztük Justin Timberlake, Demi Lovato, valamint a Demokrata Párt egyik legrégibb támogatója, Jon Bon Jovi is.

A beiktatási ceremóniát az amerikai tévécsatornák szinte mindegyike élőben közvetíti majd, de a műsort az interneten is követhetik az amerikaiak. Az esemény helyszínén, Washingtonban ezzel szemben csak egy kisebb csoport jelenhet meg, egyfelől a koronavírus-járvány, másrészt a szigorú hatósági intézkedések miatt.

Az ünnepélyes beiktatásra Donald Trump leköszönő elnök saját közlése szerint nem megy el.

A televíziós különkiadás mellett idén elmaradnak az élőkoncertek (amik Trump és Obama beiktatásánál voltak), illetve nem lesznek személyes ünneplések sem adományozókkal és politikusokkal. Biden beiktatása a hétvégén virtuális eseményekkel indul, hétfőn pedig az alakuló bizottság országos istentiszteleti napot tart, melyben a koronavírusban elhunytakra emlékeznek.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS