2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szerdán döntenek a Trump elleni felelősségrevonási eljárásról, várhatóan több republikánus is meg fogja szavazni

2021. január 13. 14:06, utolsó frissítés: 14:06

Mint ahogy már hétfőn beszámoltunk róla, a demokraták elindították a Donald Trump elleni felelősségrevonási eljárást (impeachment), mivel Mike Pence alelnök többszöri felkérés után sem volt hajlandó átvenni ideiglenesen az elnöki teendőket.


A demokraták azóta sürgetik Donald Trump azonnali eltávolítását, mióta a leköszönő amerikai elnököt pártoló tömeg megostromolta a Capitoliumot, hogy megakadályozzák Joe Biden megválasztott elnök győzelmének szentesítését.

A G4media írta meg a Fox News értesüléseire hivatkozva, hogy a szerdai szavazáson több republikánus képviselő is a leköszönő elnök eltávolítására szavaz, többek között Liz Cheney (Wyoming), John Katko (New York) és Adam Kinzinger (Illinois) is. Mindhárman „csatlakoztak a vádak mellé” , miszerint Trump bíztatta a január 6-i erőszakos eseményeket.

Emellett állítólag a republikánus Mitch McConnell, a párt egyik legbefolyásosabb vezetője és a szenátus frakcióvezetője is "elégedett" a Donald Trump ellen indított impeachment kezdeményezéssel. (g4media, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS