2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szerdán dönt a képviselőház a Trump elleni felelősségrevonási eljárásról

2021. január 11. 16:56, utolsó frissítés: 16:56

A képviselőház bizottságának elnöke hétfőn úgy nyilatkozott: Donald Trump felmentéséről és az ellene indított felelősségrevonási eljárásról (impeachment) szerdán szavaz a Kongresszus képviselőháza – írta meg az Agerpres a Reuters értesüléseire hivatkozva.


"Fontos, hogy cselekedjünk” - mondta a CNN-nek Jim McGovern demokrata képviselő. "Arra számítunk, hogy szerdán szavazni fogunk, és azt is remélem, hogy véget vethetünk ennek az egésznek"- tette hozzá.

A demokraták azóta sürgetik Donald Trump azonnali eltávolítását, mióta a leköszönő amerikai elnököt pártoló tömeg megostromolta a Capitoliumot, hogy megakadályozzák Joe Biden megválasztott elnök győzelmének szentesítését.

Korábban Nancy Pelosi demokrata házelnök, a képviselőház elnöke a 25. alkotmánymódosítás értelmében arra szólította fel Mike Pence alelnököt, hogy Trump alkalmatlanságára hivatkozva vegye át január 20-áig az elnöki teendőket.

Mivel ez nem történt meg, a demokraták elindították a felelősségrevonási eljárást, erről szavaz szerdán a képviselőház plénuma.

Donald Trump lesz a történelem első amerikai elnöke, aki ellen két felelősségrevonási eljárást is indítottak. (Agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS