2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve! A tengerbe zuhant az indonéziai utasszállító repülőgép

2021. január 09. 15:51, utolsó frissítés: 18:44

Update: Az indonéz haditengerészet közlése szerint megtalálták a gép roncsait a Jáva-tengerben, amire először halászok hívták fel a figyelmet. Hadihajókat indítottak a helyszínre, hogy megkezdjék a mentési munkálatokat. A Sriwijaya Air járatának fedélzetén 62 ember tartózkodott: 2 pilóta, 6 stewardess, az utasok között pedig 7 gyerek és 3 csecsemő is volt.


----------------

A Sriwijaya Air egyik Boeing 737-es gépe röviddel felszállás után tűnt el több mint ötven utassal a fedélzetén - írja a hvg.hu.

Dzsakartából szállt fel és Pontianak felé tartott a Sriwijaya Air Boeing 737-es repülőgépe. A géppel nem sokkal a felszállás után elveszítették a kapcsolatot. A Flightradar24 szerint a repülőgép alig egy perc alatt több mint 3000 métert veszített az utazási magasságából.

A gép menetideje Pontianakig, amely Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosa, mintegy 90 perc. A gépen 56 utas és hat főnyi személyzet tartózkodik. Az indonéziai közlekedési minisztérium szerint elkezdték a kutató és mentő munkálatokat.

A kutató- és mentőszolgálat egyik tisztségviselője szerint feltehetőleg a szombaton eltűnt indonéz utasszállító repülőgép roncsait találták meg a Jáva-tengeren. A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre, amely Dzsakartától északra található a Jáva-tengeren. A szolgálat szóvivője hangsúlyozta: nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg. (hvg.hu)

Fotó: Sabung.hamster aka Everyone Sinks Starco aka BxHxTxCx - Own work, CC BY-SA 4.0

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS