2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az Európai Bizottság is engedélyezte a Moderna koronavírus elleni vakcináját

2021. január 06. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

Az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni második vakcina, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.


A vakcinát szerdán engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is. A Moderna hétfőn jelentette be, hogy legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett. A cég jelenleg dolgozik a beruházásokon és hiteleken, hogy egymilliárd adagra bővítse a kapacitását.

Az EMA a múlt héten közölte, hogy bár szerdán Nagy-Britanniában engedélyezték az AstraSeneca brit gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem készítményét, nem valószínű, hogy januárban megkapja az engedélyt az Európai Unióban. Míg az Egyesült Államok és Nagy-Britannia sürgősséggel engedélyezte két védőoltás forgalmazását, az EMA-ra nagy nyomás nehezedik az engedélyezési folyamat gyorsítása érdekében, elsősorban Németország részéről. (g4media.ro, index.hu, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS