2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lockdown in London: lezárják az angol fővárost

2020. december 15. 21:46, utolsó frissítés: 21:46

Londonban szerdától bevezetik a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott három fokozatú angliai készenléti rendszer legmagasabb szintjét – írja a BBC. London mellett két megye, Essex és Hertfordshire egyes részein is a 3-as szint lép életbe. Matt Hancock egészségügyi miniszter hétfőn tájékoztatta a londoni választókerületek alsóházi képviselőit az intézkedések elrendeléséről.


A 3-as szint szerint többek között azt jelenti, hogy a kocsmákat és az éttermeket bezárják (maximum elvitelre lehetnek nyitva), beszüntetik a sportrendezvényeket, legfeljebb hat fős csoportosulás engedélyezett, azt is csupán szabadtéren, a moziknak, turistalátványosságoknak és a múzeumoknak zárva kell tartaniuk, az embereknek pedig azt javasolják, hogy ne utazzanak az érintett térségbe.

A cikk szerint az intézkedést december 23-án fogják felülvizsgálni. Londonban nagyon gyorsan terjed a koronavírus, egy képviselő úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy hetente megduplázódik esetek száma.

Csütörtökön még arról számolt be Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, hogy Londonban és környékén tömeges koronavírus-szűrésnek vetik alá a középiskolás diákokat, mert nagyon gyorsan terjed a járvány a 11-19 évesek körében (BBC/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS