2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leterroristázták az al-Dzsazírát, úgyhogy nem forgatnak

2005. július 01. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Nem fog filmet forgatni az al-Dzsazíra Arizona és Mexikó határán, miután egy bevándorlás-ellenes szervezet „terrorista TV-adó”-nak nevezte. A tévéadó stábja a nagyrészt ellenőrizetlen határ gazdasági és biztonsági kérdéseiről készített volna dokumentumfilmet – a forgatás engedélyezése azonban a The Minuteman Civil Defense Corps szerint olyan lett volna, mintha az ellenséges kémkedést támogatnák.

Az al-Dzsazíra szerint a csoport fellépése sérti a sajtószabadságot. „Az al-Dzsazírával kapcsolatos tévképzetek egyes helyeken nem csak az al-Dzsazíra, hanem a sajtószabadság rovására állandósulnak” – mondta Jihad Ballout, a televízióadó szóvivője.

„Őrület megengedni az al-Dzsazírának, hogy filmet készítsen Arizona őrizetlen mexikói határáról, majd azok számára sugározza, akik a szeptember 11-es támadást kitervelték” – mondta Trent Franks republikánus kongresszusi küldött. A Minuteman „terror-ellenes győzelemként” értékelte a forgatás elmaradását. „A világ legtermékenyebb terrorista televízió-adója felfüggesztette kémkedési műveletét Arizona-Mexikó határán” – áll a szervezet közleményében. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS