2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Helyhatósági választáson nyert Namíbiában Hitler. Uunona Adolf Hitler

2020. december 03. 18:57, utolsó frissítés: 2020. december 04. 12:00

Namíbia az egykori Német Délnyugat-Afrika északi részén fekszik, itt nyert a helyi választásokon, az ompudjai választókerületben Adolf Hitler, azaz teljes nevén Uunona Adolf Hitler, aki azóta már az ország alkotmányára is felesküdött – adta hírül ma a nemzetközi sajtó.


A lap szerint az afrikai országban kifejezetten gyakori névnek számít az Adolf. A német keresztnevek mellett a Berliner Zeitung szerint olyan utcák is találhatóak még ma is, mint a Bismarckstraße vagy a Hans-Dietrich-Genscher-Straße.

A most megválasztott Adolf Hitler egy helyi rádiónak nyilatkozva elárulta, hogy számára gyerekként teljesen normális volt ez a név, csak felnőttként döbbent rá, hogy akinek a nevét viseli, az egész világot az uralma alá akarta hajtani.A politikust szülőföldjén apartheid-ellenes harcosként ismerik. Uunona Adolf Hitler a nevével kapcsolatban elmondta: „nekem gyermekként ez teljesen normális név volt. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy ez az ember az egész világot le akarta igázni. Semmi közöm ezekhez a dolgokhoz.”

Hozzátette: apja Hitlerről nevezte el, azonban „valószínűleg nem értette, mit képviselt Adolf Hitler”. Most pedig már késő megváltoztatni a nevét, mert „minden hivatalos dokumentumban szerepel”. Felesége gyakorlatias megoldást választott: egyszerűen Adolfnak hívja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS