2021. április 18. vasárnapAndrea, Ilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítés: az illegális brüsszeli orgia miatt mondott le a Fidesz egyik EP-képviselője

2020. december 01. 15:54, utolsó frissítés: 19:59

Egy magyar EP-képviselő is részt vehetett azon az illegális szexpartin, amelyet a rendőrség oszlatott fel Brüsszelben – írja a Telex két belgiumi lap cikke alapján. Az egyik hivatkozott sajtóorgánum – a HLN – cikkében arról is írt, miszerint az állítólagos EP-képviselő a Fidesz képviselője lett volna.


Képernyőmentés a helyi hírekből: Képernyőmentés a helyi hírekből: "Egy állítólag azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett a partin" / via Telex.hu


A helyi sajtó szerint pénteken egy lokál első emeletén tartottak gang bang szexpartit, amelyen 25 férfi vett részt, közöttük több diplomata és egy EP-képviselő is, aki a sajtóértesülések szerint az eset után lemondott. A helyszínen dolgozó hatóságok az érintett helységben drogot is találtak.

Az illegális orgián résztvevőket a rendőrség kihallgatta, kivéve az EP-képviselőt, aki a mentelmi jogra hivatkozva megúszta. A szexparti azért minősült illegálisnak, mert a megszervezése szembement a Belgiumban hatályos járványügyi intézkedéseknek. A pénteki bulit egy olyan rendőrségi alakulat számolta fel, amely ezek betartatásáért volt felelős.

Mint közismert vasárnap lemondott tisztségéről Szájer József, a Fidesz EP-képviselője, aki lemondása kapcsán a következőket nyilatkozta: „Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

A Telex megkereste a kormánypárti EP-delegáció sajtósait, az Európai Néppárt EP sajtóirodáját, illetve az EP központját is, viszont egyelőre nem kapott választ – így a hírt egyelőre hivatalos forrásból sem megerősítve, sem cáfolva nincs.

Frissítés:
Kedd délután Szájer József közleményben elismerte, hogy a belga sajtóban róla van szó:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.” - írta a közleményben.

Frissítés2:
A brüsszeli ügyészség is megerősítette, hogy Szájer Józsefről van szó az ügyben, továbbá az is kiderült, hogy a drogot is az ő táskájában találták meg a hatóságok - számol be a fejleményekről a Telex.

E mellett arra is fény derült, hogy a Fideszes EP-képviselő volt az a személy, aki a rendőrség érkezésére az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni, de sikertelenül. A hatósági jelentés szerint össze-vissza vágta a kezeit, így véresek voltak.

A hatóságok a helyszínen jegyzőkönyvbe vették a járványvédelmi intézkedések megszegését, illetve vádat emelhetnek a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértése miatt is. Ahhoz viszont, hogy tényleges hatósági eljárás induljon, a parlamenti és a diplomáciai mentesség felfüggesztésére van szükség. (Telex, hírszek.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS