2022. június 29. szerdaPéter
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem rúgják ki Demeter Szilárdot

2020. november 30. 16:55, utolsó frissítés: 18:07

Demeter Szilárdról, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjéről kérdezték a magyarországi ellenzéki képviselők Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest az Országgyűlésben hétfőn délután - írja a Telex.


A válaszaiból az derült ki, hogy nem fogja meneszteni a kormány az erdélyi származású igazgatót és kormánybiztost. Varga Mihály szerint ugyanis Demeter „elismerte a hibáját, visszavonta, törölte írását”.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője azt mondta: „Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci, ismerjük ezt a hangot (…) Azzal hogy a helyén van, önök közösséget vállalnak egy nyílt nácival”

Varga válasza erre az volt, hogy „a baloldal kettős mércével mér, mert amikor egy baloldali polgármester (a DK-s László Imre) pozitívan nyilatkozott Hitlerről, akkor nem követelték a lemondását”.

Demeter Szilárd hatalmas botrányt kavart magyar nyelvterületen, amikor egy Origóra írt publicisztikájában Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez hasonlította, akinek szerinte "Európa a gázkamrája". A cikk ellen mind a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), mind Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség főrabbija, és az izraeli nagykövetség is tiltakozott. Emellett egy petíció is indult azért, hogy elbocsássák a hivatalából, amelyet hétfőre több ezren írtak alá.

Vasárnap mi is megkérdeztük Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy le kellene-e mondatni Demetert, ős akkor azt mondta, nem örül a közélet eldurvulásának. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS