2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Törölte Facebook-oldalát Demeter Szilárd, egyben pedig visszavonja botrányos kijelentéseit

2020. november 29. 14:11, utolsó frissítés: 20:12

Mint már korábban is beszámoltunk róla, Demeter Szilárd Magyarország kormánybiztosának, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának szombaton megjelent írása hatalmas botrányt kavart, ahol Soros Györgyöt Führerként, Európát pedig a gázkamrájaként említi. Többen nyíltan elítélték az Origo hasábjain megjelent cikket, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Izrael magyarországi nagykövetsége, de még Köves Slomó az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető főrabbija is ízléstelen provokációnak nevezte a történteket.


Bár Demeter Szilárd több ízben állt ki saját igaza mellett Facebook-oldalán, a fiók vasárnap délben megszűnt.

A 444.hu végül kiszúrta a Magyar Nemzetben megjelent közleményt, miszerint a miniszteri biztos saját maga törölte oldalát, miután a Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt három napra letiltotta. Itt azt írja továbbá: "Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. – A közeljövőben ehhez tartom magam" – olvasható a Magyar Nemzet oldalán közzétett közleményben.

Az üggyel kapcsolatban egyébként a Fidesz részéről Gulyás Gergely nyilatkozott a Transindexnek, elmondta, hogy "nem örül a közbeszéd eldurvulásának".
(444.hu/magyarnemzet.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS