2022. június 29. szerdaPéter
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elítélte Demeter Szilárd írását a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

2020. november 28. 23:25, utolsó frissítés: 23:33

Európát „Soros György gázkamrájának” hívni vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára - írja állásfoglalásában a Mazsihisz. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatójának az Origo.hu portálon megjelent írását ítélte el.


"Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt" - írja a szövetség.

„Európát Soros György gázkamrájának” nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani - szögezik le.

Demeter Szilárd szombaton megjelent írásában többek között ezt állította: "Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos (...) A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. (...) Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.” (hírszerk.)

Nyitókép: Demeter Szilárd, fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS