2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Trump kegyelmet adott egykori főtanácsadójának, aki hazudott az FBI-nak miatta

2020. november 26. 12:06, utolsó frissítés: 12:23

Donald Trump elnöki kegyelemben részesítette Michael Flynn altábornagyot, egykori nemzetbiztonsági főtanácsadóját– írja a CNN.


Trump erről kedvenc médiafelületén számolt be. Mint írta, nagy megtiszteltetés számára bejelenteni, hogy Michael Flynn tábornok „teljes kegyelmet kapott”.Flynn fontos támogatója volt Trumpnak a 2016-os kampány idején, és Trump a beiktatása után nemzetbiztonsági főtanácsadójának nevezte ki, ami igen fontos tisztség az amerikai kormányzatban.A nemzetbiztonsági főtanácsadónak 23 nap adatott meg ebben a pozícióban. Le kellett mondania, mert kiderült, hogy Trump megválasztása után, de még beiktatása előtt, találkozott az orosz nagykövettel, akivel az amerikai szankciók feloldásának lehetőségéről tárgyalt. Ráadásul Flynn az FBI-nak letagadta, hogy a találkozón részt vett volna. Az altábornagy ellen eljárás indult, amely még nem fejeződött be, de most az elnöki kegyelemmel már nem is lesz ítélet ebben az ügyben.

Flynn ezzel a bibiliai idézettel reagált a kegyelemre: "Viaskodni fognak ugyan ellened, de nem győznek meg téged, mert én veled vagyok, azt mondja az Úr, hogy megszabadítsalak téged." (CNN/444/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS