2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Amerikai orvos: „remélem életed utolsó pillanata nem így fog kinézni”

2020. november 25. 15:14, utolsó frissítés: 15:38

Ken Remy amerikai orvos miután értesített egy családot arról, hogy szerettük meghalt Covid-19 betegségben, úgy érezte, muszáj üzenetet küldenie annak hangsúlyozása érdekében, hogy mennyire fontos a maszk viselése, a társadalmi távolságtartás betartása és a kézmosás.


Ennek a három egyszerű szabálynak a betartásával ugyanis lassítani lehet a koronavírus-fertőzés terjedését.

A doktor egy olyan videót készített, amelyben szimulálja a Covid-19 betegek utolsó pillanatait, mielőtt lélegeztető gépre kapcsolnák őket, amiből nem biztos, hogy felébrednek.„Remélem életed utolsó pillanata nem így fog kinézni” - mondta Remy a videóban, feltartva egy laryngoszkópot és egy lélegeztető csövet, amelyet a betegek intubálásakor használnak. „Mert ezt fogja látni az élete végén az, aki nem visel maszkot nyilvánosan helyeken. Ez nagyon komoly" - tette hozzá a drasztikus kijelentést.

Remy Szent Louis-i Washington University Medical Center intenzív osztályán több mint 1.000 Covid-19 beteget kezelt, és jóval több mint 100-at intubált. Az elmúlt hetekben jelentős emelkedést tapasztalt a koronavírusos esetszámok terén. Olyan sok halálos áldozatuk volt, hogy a hullaház tele van – mondta a CNN megkeresésére. (hírszerk./cnn)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS