2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Az anya nő, az apa férfi” - tüntetni fognak Brüsszelben a magyarországi alaptörvény módosítása ellen

2020. november 24. 20:35, utolsó frissítés: 20:35

Az igazságügyi miniszter által benyújtott módosítások kimondják például, hogy "az anya nő, az apa férfi. " Egy másik törvényjavaslattal pedig lényegében a házasság meglétéhez kötnék az örökbefogadást.


A tüntetést a Solidarity Action Brussels nevű szervezet és Rémy Bonny aktivista szervezi és a Momentum támogatja. Rémy Bonny aktivistaként és kutatóként is a melegjogok kelet-európai helyzetével foglalkozik, Magyarországon is végzett kutatást, illetve adott tanácsokat helyi szervezeteknek.

Azért döntött a tüntetés mellett, tájékoztatta a sajtót az aktivista, mert a magyar kormánypárt a koronavírus-járványt figyelemelterelésre kihasználva módosítaná az alkotmányt a melegjogok elleni támadásra. Az első hullám alatt a parlamenti többség megtiltotta a nemváltás lehetőségét. Most pedig az alaptörvényt is módosítanák - írta Bonny.

"Orbán Viktor kormánya csendben egy ultrakeresztény szektává alakítaná Magyarországot. Ezzel a demokrácia lebontása a célja" - fogalmazott Rémy Bonny.

"Orbán folyamatosan az Európai Uniót támadja és azzal, hogy újra szorosabbra fűzi a kapcsolatait Oroszországgal, akár az LGBTQI, akár az erőművek ügyében, a magyar kormány Moszkvát választja Brüsszel helyett. "

Az aktivista szerint "a mostani az utolsó esély arra, hogy Európa és a magyarok kiálljanak a demokráciáért és az alapvető jogokért. Egy értékek nélküli Európát nem hívhatunk uniónak". (hírszerk, euronews)

Nyitókép Jeet Dhanoa, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS