2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Távozik az Index vezetősége, eladták a lapot kiadó céget

2020. november 23. 17:33, utolsó frissítés: 19:16

A hvg.hu értesülései szerint egy céges konfliktus miatt távozott az Index vezérigazgató-főszerkesztője, Szombathy Pál. A portál hivatalos közleménye ezt utóbb megerősítette, azzal kiegészítve, hogy az igazgatóság eddig elnöke, Bodolai László marad a cégcsoport médiajogásza. A laptól távozik ugyanakkor közös megegyezéssel Sztankóczy András vezető szerkesztő is.


Fotó: Index.hu impresszumaFotó: Index.hu impresszuma


A hvg.hu írása után nem sokkal később az Indamédia a Kreatívnak elküldött közleményben hivatalosan is megerősítette: Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László, az igazgatóság eddigi elnöke, az Index mögött álló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke pedig "marad a csoport médiajogásza".

A kormányközeli Indamedia megvette a lapot kiadó céget

Az Indamedia Network Zrt. a Kreatívnak eljuttatott exkluzív közleményben bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

„Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését” – olvasható a közleményben.

A november 23-i hatállyal kinevezett Starcz Ákos a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonos, a digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz egyben az Indamédia igazgatósági tagja is lett.(hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS