2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A pápa hivatalos Instagram oldala belájkolt egy félemeztelen bikinimodellt, a Vatikán most magyarázatot követel

2020. november 19. 18:45, utolsó frissítés: 20:00

Ferenc pápa hivatalos Instagram oldala belájkolta egy brazil bikinimodell, Natalia Garibotto félmeztelen fotóját. A Vatikán most hivatalos magyarázatot követel, hogy miként történhetett meg az eset.


Az eset még a múlt héten történet, azóta már eltüntették a kedvelés, de képernyőfotó maradt róla, és a nő a Twitteren állítólag azzal viccelődött a pápai lájkon, hogy: "Legalább akkor a mennybe kerülök." A lájkról készült képernyőfotót itt lehet megnézni, de azért csak óvatosan, mert erotikus tartalom.

A Guardian híre szerint jelenleg is vizsgálatok folynak annak kiderítésére, hogy miként történhetett az eset. A vatikáni szóvivő az újságnak azt nyilatkozta, hogy kizárható, hogy a lájk a Szentszéktől származik, és magyarázatért fordultak az Instagramhoz.

A közösségi médiás jelenlétét egy kommunikációs csapat felügyeli. Az Instagramon 7,2 millió követője van a franciscus felhasználóval regisztráló katolikus egyházfőnek. A fiók nem követ viszont senkit. A Twitteren például 9 különböző nyelvű hivatalos fiókkal van jelen Ferenc pápa, csak az angolnak 18,8 millió követője van.

"A pápa nem olyan, mint Donald Trump, nem lóg a telefon vagy számítógépen, hogy egész nap twitteljen" - nyilatkozta Robert Mickens, a La Croix katolikus napilap angol nyelvű kiadásának római szerkesztője a pápa közösségi médiás jelenlétéről. A szakértő szerint a pápa személyes nagyon ritkán használja a közösségi médiát, általában csak jóváhagyja a különböző posztokat, így teljességgel kizárható, hogy köze lenne a lájkhoz. (guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS