2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe a bécsi terrortámadás ügyében

2020. november 14. 16:31, utolsó frissítés: 16:34

Huszonegyre nőtt a bécsi merénylethez köthető gyanúsítottak száma, tízet őrizetbe vettek - közölte Nina Bussek osztrák ügyészségi szóvivő.


A 16 és 28 év közötti férfiak nem vettek részt a lövöldözésben, de feltételezhető, hogy hozzájárultak a támadás végrehajtásához, vagy tudtak arról. Terrorcsoportban és bűnszövetkezetben való részvétellel is gyanúsítják őket.

Michael Lohnegger nyomozó elmondta: bizonyos, hogy Kujtim Fejzulai egyedül követte el a támadást. Eddig hatvan embert hallgattak ki tanúként, húsz helyszínen tartottak házkutatást, és egyelőre semmi sem utal arra, hogy rajta kívül más is részt vett volna a merényletben.

A rendőrség továbbra is vizsgálja, miként jutottak be a merénylő által használt fegyverek - köztük egy automata gépkarabély - Ausztriába, és hogyan jutott el a támadó otthonából Bécs belvárosába. Az bizonyos, hogy nem használt tömegközlekedési eszközöket.

Mint kiderült: a merénylő német és svájci iszlamistákkal találkozott júliusban Bécsben.

Az észak-macedóniai albán családból származó osztrák állampolgár Fejzulai november 2-án négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. A férfit a rendőrök lelőtték, a helyszínen meghalt. (euronews/hírszerk.)

Nyitókép: boesijana on Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS