2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

24 nyelvű interaktív járványtérképet tett közzé az EU

2020. október 31. 09:22, utolsó frissítés: 09:29

Az EU most tette közzé rendszeresen, heti szinten frissített térképét a járványhelyzetről.Ezen tagországonként megtekinthetők a legfontosabb adatok: a tesztelések száma, a kórházi telítettség, az intenzív osztályon elhelyezett betege száma, a koronavírus következtében elhunytak száma, az elhalálozási ráta, a tesztelt személyek közül a pozitívak aránya, valamint az új fertőzöttek aránya 100 ezer lakosonként.

Egyes országokra rákeresve a korlátozások szabályozása (nem működő szolgáltatások, időkorlátozások, maszkviselési szabályok) és a beutazási feltételek is kikereshetők.Az eszköz az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai alapján állította össze adatsorait a különböző európai országok egészségügyi helyzetéről, annak érdekében, hogy EU-s polgárok első kézből és reális időben szerezzenek információkat. Az adatok gyakran frissülnek, és 24 nyelven érhetők el, köztük magyarul is böngészhető.

Amint az a térképből jól látszik, az unióban csak Finnország északi része és a Dániához tartozó Grönland kevésbé fertőzött, az unión kívül pedig Norvégia középső területe. A szürkével jelölt országok nem szolgáltatak adatokat. (reopen.europa.eu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS