2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pénteken is több mint százezren tüntettek Varsóban az abortusztilalom ellen

2020. október 30. 21:33, utolsó frissítés: 2020. október 31. 22:49

Pénteken még többen tüntettek Lengyelországban az abortusztörvény ellen – számol be a 444.hu helyi hírforrásokra hivatkozva.


Miután szerdán országszerte több mint 430 ezren tüntettek az abortusz betiltása ellen, a pénteki tüntetést még nagyobbra szervezték, és a hírek szerint ismét több mint százezres tömeg vonult a lengyel fővárosban.

A tüntetők főként fiatalok, akik közül sokan transzparensekkel hívják fel a figyelmet a saját test feletti rendelkezéshez való jogra, mások pedig a szélsőjobboldali pártot, a PiS-t kritizálják.

A tüntetésen résztvevőket ismét megzavarták fekete ruhás, maszkos férfiak – akiket a sajtó foci-ultrákként, vagy szélsőjobbos, nacionalista csoportosulásokként emleget –, viszont a hatóságok közbeléptek, és többeket előállítottak, egy alkalommal könnygázt is bevetettek ellenük.

Az eseményről a közszolgálati televízió is beszámolt, azt emelve ki, hogy a felvonuló tömeg egy biológiai bomba, és vírusfelhő lebeg a tüntetők felett.

Az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk is képet osztott meg az eseményről, hozzátéve, hogy „Lengyelország még nem veszett el!”


(444.hu, hírszerk.)
Nyitókép: Donald Tusk közösségi média-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS