2021. április 18. vasárnapAndrea, Ilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Még egy terroristát lelőttek Franciaországban, a szaúd-arábiai francia konzulátusnál is támadtak

2020. október 29. 14:40, utolsó frissítés: 23:06

Update: Lyonban is őrizetbe vettek csütörtökön egy afgán férfit is, aki késsel a kezében készült támadásra, azonban még időben elfogták - írja az Agerpres. Sajtóhírek szerint a férfit egy buszmegállóban fogták el, amikor épp megpróbált felszállni egy villamosra a 30 centis késsel a kezében.


--------------------

Újabb terrorista támadásokról adott hírt a francia sajtó. Miután csütörtök reggel három embert késsel megölt egy terrorista egy nizzai templomban, egy másik támadásra is sor került: Avignonban az utcán egy férfi késsel, "Allahu akbar" felkiáltással fenyegette meg a rendőröket, akik lelőtték a támadót.

Ugyanakkor egy harmadik támadás is történt, amelynek célpontja a szaúd-arábiai dzsiddai francia konzulátus volt: a támadó megszúrta a diplomáciai kirendeltség egyik őrét, de sikerült őrizetbe venniük. A nagykövetség figyelmeztetést adott ki minden francia állampolgárnak, hogy legyenek nagyon óvatosak.

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a nizzai támadást követően – jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a "gyáva és barbár" tettre.(digi24/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS