2021. március 2. keddLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve: Késes támadás történt Nizzában: több halálos áldozat is van

2020. október 29. 11:29, utolsó frissítés: 22:56

Update 3.: Azonosították a csütörtöki, három halálos áldozattal járó nizzai terrortámadás elkövetőjét. A tunéziai származású, 21 éves Brahim Aouissaoui a hatóságok szerint szeptember végén érkezett Olaszországba, majd onnan utazott tovább Franciaországba, írja az AFP a nyomozáshoz közel állók információi alapján.


A férfi délelőtt 9 óra körül késsel támadt emberekre a nizzai Notre-Dame-ban és közelében. A rendőrök rálőttek, de nem vesztette életét. A város polgármestere, Christian Estrosi újságíróknak elmondta, hogy az elkövető az orvosi ellátása közben is az „Allahu Akbar”-t (Isten a leghatalmasabb) ismételgette.

A három áldozat egyike egy nő, akinek a templomban vágta el a torkát a terrorista, utána a templom 45 éves sekrestyésével is végzett. A harmadik áldozat egy 30 év körüli nő volt, akit miután megsebesített a támadó, még ki tudott menekülni a templomból, ám egy közeli kávézóban összeesett és meghalt. (telex.hu)Update 2.: Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a nizzai támadást követően – jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a "gyáva és barbár" tettre. Közben két újabb támadásra is sor került, amelyekről itt írtunk.

Update: Iszlamista késes támadó gyilkolt egy nizzai templomban, három ember meghalt. A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek, és a polgármester is arról beszélt, hogy a bazilikában talált áldozattal hasonlóan végeztek, mint a Párizs elővárosában október 16-án meggyilkolt tanárral, Samuel Patyval - írja a hvg.hu.

------

Késes ámokfutó támadt járókelőkre Nizza központjában, a Notre-Dame de l'Assomption székesegyház közelében, jelentette a Le Monde. A lgfrissebb adatok szerint három embert megölt, többeket megsebesített.

Nizza polgármestere arról írt a Twitteren, hogy "minden jel szerint terrortámadás" történt.A Le Monde értesülései szerint a rendőrök őrizetbe vették a támadót, de a tűzszerészek, akiket szintén riadóztattak, még a terepen dolgoznak.

A támadás a sajtóhírek szerint csütörtök reggel kilenckor történt. (444.hu/hvg.hu/g4media/)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS