2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Moszkvában elkezdik a lakosság tömeges beoltását koronavírus ellen

2020. október 20. 10:45, utolsó frissítés: 10:45

A következő időszakban, pontosabban decemberben és januárban Moszkvában elkezdődik a lakosság tömeges beoltása - jelentette be hétfőn Szergei Sobianin polgármester a DPA hírügynökség szerint. Jelenleg Oroszország a világon a negyedik helyen áll a koronavírus-fertőzések számát tekintve: több mint 1,4 millió fertőzöttet tartanak számon.


Az orosz fejlesztésű vakcina - a neve Sputnyik V - hamarosan engedélyezve lesz, hogy tömegeket oltsanak be vele. A nemzetközi tudományos közösségből ugyanakkor számos vélemény szerint az orosz vakcina nem volt eleget tesztelve. Az orosz hatóságok azt állítják, hogy biztonságos.

A polgármester rámutatott, jelenleg 10 ezer személy van kórházban Moszkvában a fertőzés miatt, és közülük mintegy ezren lélegeztetőgépre vannak kötve. Ez nagyon nagy szám - tette hozzá.

Az elöljáró ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy újabb karanténra kerüljön sor, amely tönkreteszi az orosz gazdaságot; az optimális stratégia szerinte valahol középen van a város lezárása és a korlátozások teljes feloldása között. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS