2021. március 2. keddLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lefejeztek egy férfit Párizs külvárosában

2020. október 17. 07:18, utolsó frissítés: 07:18

Lefejeztek egy francia történelemtanárt a nyílt utcán pénteken délután 17.30 körül a párizsi agglomeráció Conflans-Sainte-Honorine nevű kisvárosában.


A feltételezett elkövető „Allahu akbar” vagyis „Allah a leghatalmasabb” felkiáltással fegyvert fogott a rendőrökre.

A gyanúsítottat rövid üldözés után több lövéssel agyonlőtték a rendőrök.

A terrorellenes ügyészség nyomoz az ügyben, egyebek mellett terrorista indíttatású gyilkosság miatt. Francia sajtóinformációk szerint az áldozat egy középiskolai tanár, aki Mohamed próféta karikatúráiról beszélgetett az egyik óráján a diákjaival.A támadó az egyik diák apja volt.

A tettest a kiérkező rendőrök a tetthelytől 200 méterre találták meg, és miután őket is fenyegette, meglőtték, súlyosan megsebesült. Egy szemtanúkra hivatkozó rendőrségi forrás szerint a támadáskor azt kiabálta, hogy Allahu akbar.

A rendőrség lezárta a környéket, és egy tűzszerész egységet is kivezényeltek, miután felmerült, hogy a támadó esetleg robbanószerkezetet erősített a testére. Gérald Darmanin, a hivatalos látogatáson éppen Marokkóban tartózkodó francia belügyminiszter azonnal hazaindult. A nyomozók terrorista szervezethez köthető gyilkosságként kezelik az ügyet.


Richard Ferrand
, a francia nemzetgyűlés elnöke azt írta, hogy:

"Egy történelemtanár meggyilkolása támadás a véleménynyilvánítás szabadsága és a Köztársaság értékei ellen. Egy tanárt megtámadni annyit tesz, mint megtámadni minden francia állampolgárt és a szabadságot" (MTI/France Press)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS