2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sokasodnak a civil áldozatok az azer-örmény konfliktusban

2020. október 16. 12:55, utolsó frissítés: 12:55

Nagy árat fizetnek a harc mindkét térfelén élő közösségek az Örményország és Azerbajdzsán között Hegyi-Karabah hovatartozása miatt kirobbant konfliktusban. Gandzsa Azerbajdzsán második legnagyobb városa, amely komoly károkat szenvedett a legutóbbi, állítólagos örmény rakétatámadás után. Legalább tíz ember halt meg és ennél is többen megsebesültek, közöttük sok a gyerek - írja az Euronews.

Az incidens az egyike azoknak, amelyek a legtöbb civil áldozatot követelték a Hegyi-Karabahért folytatott harcok kiújulása óta. Örményország tagadja, hogy civileket célzó támadásokat hajtott volna végre, ugyanakkor azt állítja, hogy éppen saját civil lakossága az azeri erők célpontja.

Az azeri és az örmény vezetés az elmúlt héten Moszkvában a tűzszünetről, illetve fogolycseréről tárgyalt, ám egyelőre úgy tűnik, komolyabb eredmény nélkül . A helyzetet nehezíti, hogy Azerbajdzsánt Törökország, míg Örményországot Oroszország támogatja. Az orosz diplomácia erőfeszítéseinek célja éppen a nyílt konfrontáció megelőzése. (euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS