2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ha a hétvégén utazni szeretne, mutatjuk az ECDC térképén a veszélyes térségeket

2020. október 16. 10:44, utolsó frissítés: 10:49

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott térképre nézve kiderül, hogy a Covid-19 megfertőződési esetek a kontinens nyugati államaiban is megugrottak. A vörös térségekben utazási szigorítások vannak érvényben: hogy milyenek azt itt foglaltuk össze.


Az Európai Unió 27 tagállamainak külügyminiszterei közös erőfeszítéseket tettek, hogy egy egységes rendszert dolgozzanak ki és alkalmazzanak, amelyek mentén belátható, hogy melyek a magasabb megfertőződési kockázatú térségek. A skála a biztonságost jelölő zöldtől, a veszélyes vörösig terjed.

Fertőzési arányok 100 ezer lakosra számolva. Térkép: ecdc.europa.eu	Fertőzési arányok 100 ezer lakosra számolva. Térkép: ecdc.europa.eu


A zöld színnel jelölt területeken az utóbbi 14 napon 100 ezer lakosra kevesebb mint 25 Covid-19 esetet jelentettek, azaz a megfertőződési arány alacsonyabb, mit 4%.

A narancssárga színű térségekben az elmúlt két hétben 100 ezer lakosra vetítve 50 eset alatti esetszámot azonosítottak be.

A vörös térségekben az utóbbi 14 napon több mint 50 új koronavírus megfertőződést észleletek 100 ezer lakosra számolva.

Biztonsági kombinált térkép / ecdc.europa.euBiztonsági kombinált térkép / ecdc.europa.eu


A szürke területekről az intézménynek vagy nincsenek adatai, vagy nem végeztek a hatóságok elegendő tesztet, hogy a helyzetet értékelni lehessen.
Utazás előtt mindenképpen érdemes megnézni az ECDC oldalán található további járványtani térképeket és adatokat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS