2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letiltja a Facebook a holokauszttagadó tartalmakat

2020. október 13. 10:18, utolsó frissítés: 10:21

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást - írja a BBC. Ezt a közösségi médium elnök-vezérigazgatója jelentette be a vállalat hivatalos blogján és saját Facebook-oldalán.

Today we're updating our hate speech policy to ban Holocaust denial.

We've long taken down posts that praise hate...

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2020. október 12., hétfő


Mark Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák. „Vonalat húzni az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között nem egyszerű, de a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes egyensúly" – írta Mark Zuckerberg. Hozzátette: ha valaki a náci népirtással kapcsolatos keresést indít a Facebookon, hiteles forráshoz fogják irányítani.

A vészkorszak túlélői világszerte sürgették az utóbbi hónapokban a Facebook vezérét, hogy intézkedjen a holokauszttagadó bejegyzések eltávolításáról. A Zsidó Világkongresszus is üdvözölte a döntést. A szervezet úgy fogalmazott, hogy a holokauszt tagadása vagy bagatellizálása eszköz a gyűlölet és a zsidókkal, illetve más kisebbségekkel kapcsolatos hamis összeesküvés-elméletek terjesztésére.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is. (bbc/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS