2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gépfegyverrel lövöldözött a horvát kormány épülete előtt egy férfi

2020. október 12. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Gépfegyverből nyitott tüzet egy férfi hétfőn reggel a kormány épülete előtt, az őrt álló egyik rendőr a lövésektől megsebesült - tudosít a horvát közszolgálati televízió (HRT) jelentése nyomán az MTI.


Az elkövető elmenekült a helyszínről - a zágrábi Szent Márk térről, ahol a parlament, az alkotmánybíróság épülete is található -, ám a rendőrség később azt közölte, hogy a férfi öngyilkosságot követett el.

A sebesült 31 éves rendőrt több lőtt sebbel szállították kórházba, de orvosai szerint állapota stabil. A rendőrön golyóálló mellény volt.

A miniszterelnök nem tartózkodott a kormány épületében, szemtanúk szerint a parlament épületét azonban pánikszerűen hagyták el képviselők.

Sandra Bencic, a Mozemo! (Képesek Vagyunk Rá!) nevű újbalos-zöld szövetség parlamenti képviselője az N1 kereskedelmi hírcsatornának riadtan úgy nyilatkozott: lehet, hogy a város bármely részén - nem csak ott, ahol a kormány és a parlament épülete van - bárki gépfegyverrel felszerelkezve sétálhat fényes nappal, reggel, amikor a legnagyobb a forgalom.

Sajtóhírek szerint az ismeretlen elkövető gyalog érkezett a térre, ahol elkezdett lövöldözni, majd futva elmenekült a helyszínről. A rendőrök egy kilométerrel odébb találták őt meg, közlésük szerint önkezével vetett végett életének. (MTI)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS