2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

SMS-ben értesítenék katasztrófa esetén a belgákat

2005. június 21. 12:22, utolsó frissítés: 12:22

A belga belügyminiszter, Ptrick Dewael minden belga lakost SMS-ben értesítene katasztrófa esetén. A liberális miniszter az ország jelenlegi figyelmeztető-rendszerét szeretné korszerűsíteni.

A hagyományos eszközöket továbbra is fenntartanák, tehát a szirénákról, rendkívüli rádiós és televíziós üzenetekről sem mondanak le. Ugyanakkor a miniszter úgy véli: “SMS-t küldeni a legegyszerűbb és a leggyorsabb, és az érintettek azonnal tudnának cselekedni egy "Tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat!" típusú üzenetre. Egy ilyen, mobiltelefonra alapozott riasztórendszer technikailag is működtethető, de a várható költségeket egyelőre a szakemberek sem tudták megbecsülni.

A technológia egyébként már ismert, a távközlési cégek ezt használják a felhasználó szöveges üdvözlésekor, amikor a mobilozó a roaming-szolgáltatást igénybe véve új hálózatba lép. Az ügyfél annak ellenére megkapja ezt az üzenetet, hogy a távközlési cégek nem ismerik azt a telefonszámot, amire eljuttatják az információt. (eurohirek.hu/nol)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS