2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Spanyolországban eléggé eldurvult a járvány második hulláma, a katonaságot is be kell vetni Madridban

2020. szeptember 22. 13:15, utolsó frissítés: 13:42

Külön járványvédelmi munkacsoportot hozott létre a spanyol kormány és a madridi autonóm tartomány vezetés, mivel a fővárost is magában foglaló térség az ország többi régiójához képest kiugró esetszámokat mutat hetek óta.

Ezért a tartomány déli részénél többek között karantént rendeltek el, az intézkedés körülbelül 850 ezer embert érint, a fővárosi tartomány mintegy egyötödét.

Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök felhívta a figyelmet az ország gazdasági motorjának számító, 6,6 millió lakosú tartomány különleges helyzetére, amely szerinte különleges eljárást igényel.

"Madrid tudja, mit kell tennie, de hiányoznak az erőforrások" - fogalmazott az elnök, rámutatván az egészségügyi személyzet, egy járványügyi törvény, a karanténra vonatkozó normák, illetve egy mobilitási terv hiányára.

Mint közölte, szükség van a katonaság közreműködésére egyebek mellett a fertőtlenítési munkálatok, illetve a rendvédelmi feladatok ellátásában. Továbbá javasolta gyorstesztek elvégzését a régió olyan, stratégiai fontosságú helyszínein, mint a madridi nemzetközi repülőtér.
Isabel Díaz Ayuso türelmet és szolidaritást kért azoktól a madridiaktól, akiket érintenek a hétfőn életbe lépett korlátozások. (digi24, mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS