2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ferenc pápa: a meleg gyerekekben is ott van Isten szépsége és szeretete

2020. szeptember 21. 19:47, utolsó frissítés: 19:47

“Isten olyannak szereti a gyerekeiteket, amilyenek, és az egyház is úgy szereti őket, ahogy vannak, hiszen ők Isten gyermekei” - mondta Ferenc pápa egy csapat olasz hívőnek. A pápát a 2018-ban alakult, La Tenda di Gionata, magyarul Jonatán sátra nevű katolikus szervezet tagjai látogatták meg: meleg katolikusok, melegek katolikus szülei és papok.

Mara Grassi, a szervezet alelnöke a találkozó után arról beszélt, hogy párbeszédet kezdeményeznek az egyház és az LGBT emberek családjai között. A négygyerekes katolikus anya legidősebb gyereke meleg. Grassi a meleg gyerekek szüleit szerencséseknek nevezte, mert mint mondta "újfajta módon" tudtak ránézni a gyerekeikre, "meglátva bennük Isten szépségét és szeretetét".

„Éveken át olyan voltam, mint egy vak. Miután megtudtam, hogy a fiam homoszexuális, nagyon sokat szenvedtem, mert az egyház szabályaiból kiindulva úgy gondoltam, a fiam így nem részesülhet az Úr szeretetében. Senki sem segített” – nyilatkozta a találkozón Mara Grassi.

A vatikánvárosi San Damaso udvarban lezajlott találkozó végén a Jonatán sátra küldöttsége szivárványszínű pólót ajándékozott Ferenc pápának, rajta a következő felirattal: “Szeretetben nincs félelem.”

Mara Grassi elbeszélése szerint azt mondta a pápának, hogy “hidat szeretnénk építeni az egyház felé, hogy az egyház másképp tekintsen a gyerekeinkre és ne kizárja, hanem örömmel fogadja őket.” Ferenc pápa pedig biztosította arról, hogy “az egyház nem zárja ki őket, mert mélyen szereti őket.”

A Jonatán sátra csoport Reggio Emiliában alakult meg két évvel ezelőtt, amikor Grassi találkozott néhány szülő-sorstársával. Találkozójukat Paolo Cugini tiszteletes prédikációja inspirálta, aki úgy fogalmazott: "a hit és a homoszexualitás nem zárják ki egymást." (Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS