2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump mégis támogatja a kínai tulajdonban lévő TikTok működését

2020. szeptember 20. 12:39, utolsó frissítés: 12:44

Donald Trump amerikai elnök mégis támogatja a kínai tulajdonban lévő TikTok videomegosztó alkalmazás egyesült államokbeli működését - közölte szombaton a Reuters-el.

Trump véleménye azt követően változott meg, hogy az Oracle és a Walmart amerikai cégek megállapodást kötöttek a kínai tulajdonossal, a Bytedance-szel.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium bejelentette, hogy szeptember 27-ig felfüggeszti azt a pénteken kiadott rendeletet, amelyben vasárnapi hatállyal megtiltotta volna az Egyesült Államokon belül a TikTok letöltését az Apple és a Google alkalmazás-áruházaiból.

A betiltást a tárca a következővel indokolta: „a Kínai Kommunista Párt nyilvánvalóvá tette, hogy módjában, illetve szándékában is áll felhasználni az alkalmazást az Egyesült Államok nemzetbiztonságának, külpolitikájának és gazdaságának veszélyeztetésére".

Mintegy 100 millió amerikai használja a TikTokot, a világon pedig 2,2 milliárd felhasználója van.

Források szerint a haladék lehetőséget ad a három cégnek arra, hogy véglegesítsék megállapodásukat egy olyan társaság létrehozásáról, amely irányítaná a videomegosztó egyesült államokbeli működését Washington aggályainak orvoslásával. Ennek a cégnek TikTok Global lesz a neve. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS